Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от vgp_sas Покажи съобщение
    Добре бе, аз карам 156 1.9 16V. При мен много рядко температурата се мърда от 70 градуса. Ся ко излиза, че 90 градуса е оптималната температура ?
    Когато външната температура е положителна, при изряден термостат, стрелката не мърда от средата, ако ще и по Шипка да и спираш тока !

Явно толкоз са и сменяли термоса на твоята или са и боднали някой вернет.

--------
    Първоначално публикувано от Arteglam Покажи съобщение
    Да попитам един леко глупав въпрос ;] Кога гори колата повече по баир надолу - когато е на свободна или като е на скорост. Защото компютъра ми показва еднакво

При спускане на скорост - ППХ гориво йок, при пускане на свободна ПХ - гориво необходимо за поддържане на празен ход.
    ex - 147 16v multijet

Comment

• Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
      Когато външната температура е положителна, при изряден термостат, стрелката не мърда от средата, ако ще и по Шипка да и спираш тока !

Явно толкоз са и сменяли термоса на твоята или са и боднали някой вернет.

--------

При спускане на скорост - ППХ гориво йок, при пускане на свободна ПХ - гориво необходимо за поддържане на празен ход.
      Е не е баш така......да нямаш моторна спирачка?)....и мотора да ти работи като компресор).....има изгаряне....значи влиза и гориво....
      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
        Е не е баш така......да нямаш моторна спирачка?)....и мотора да ти работи като компресор).....има изгаряне....значи влиза и гориво....
        При пуснат педал на газта и обороти на мотора над някакви, ECU - то спира притока на гориво (fuel cut-off). Или това е принудителния празен ход (ППХ) при който няма разход на гориво.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          При пуснат педал на газта и обороти на мотора над някакви, ECU - то спира притока на гориво (fuel cut-off). Или това е принудителния празен ход (ППХ) при който няма разход на гориво.
          Може и да си прав.....аз казвам това което знам......според мен за да работи двигателя...трябва да има горене(работен такт), което движи буталата......затуй загатнах за моторна спирачка(която я има при камионите)....а здвижването се получава при връщането на отработените газове обратно в цилиндъра...и от там се получава задвижването на буталата.....така си го обеснявам аз.....
          Интересно ми е как работи мотора в случая когато е йок горивото...за което говорите.....

Comment

• Ми той де факто мотора не работи при спускане на скорост,затова не му се подава гориво.Пробвай да го угасиш и ще видиш,че няма разлика в "работата"му
            alfa 159 1,8 mpi/lpg

Comment

• Първоначално публикувано от МИТАКА1654 Покажи съобщение
              Ми той де факто мотора не работи при спускане на скорост,затова не му се подава гориво.Пробвай да го угасиш и ще видиш,че няма разлика в "работата"му
              ))...Да бе.......като го угасиш......ако имаш хидравлика на волана...започваш изведнъж да управляваш джуган, ако я знаеш тая машина.....за спирачките да не говорим след едно две натискания....какво става....))...да не говорим за инерциони сили.....нали все пак сме на скорост......

Comment

))...Да бе.......като го угасиш......ако имаш хидравлика на волана...започваш изведнъж да управляваш джуган, ако я знаеш тая машина.....за спирачките да не говорим след едно две натискания....какво става....))...да не говорим за инерциони сили.....нали все пак сме на скорост......
                Говорим за ситуация в която спускаш по наклон на някаква предавка. Дали ще моторът ще работи на ППХ или ще изключиш от контакт - разлика няма, нито в хидравликата, нито в спирачките.....Но внимавай да не ти се заключи волана все пак

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  Говорим за ситуация в която спускаш по наклон на някаква предавка. Дали ще моторът ще работи на ППХ или ще изключиш от контакт - разлика няма, нито в хидравликата, нито в спирачките.....Но внимавай да не ти се заключи волана все пак
                  Волана ще се заключи ако извади ключа. Иначе и аз съм на мнение че когато е по наклон надолу и на скорост, действително борд компютъра показва 0 моментен разход. И преди да ме нахокате, това не е оригиналния бордкомпютър, а правен от един колега които смея да твърдя си знае работата.
                  Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                  Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                  Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Може и да си прав.....аз казвам това което знам......според мен за да работи двигателя...трябва да има горене(работен такт), което движи буталата......

Интересно ми е как работи мотора в случая когато е йок горивото...за което говорите.....
                    Много елементарно работи - не горенето движи буталата, а коляновия вал ги движи. Той е задвижен от въртенето на джантите на колата, стига да е на скорост колата да караш по надолнище. Двигателя има абсолютно същите способности да върти хидравличната помпа и да имаш хидравлика, както и да създаде вакуум по един или друг начин, в зависимост от това бензин или дизел е, за да имаш спирачки каквито по принцип имаш, изобщо не го брига, че в цилндрите не постъпва гориво.
                    1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

• Абребвиатурата ППХ, си има своето значение.
                      А отделно има и условия за ППХ.
                      ex - 147 16v multijet

Comment

Хем си на скорост и се спускаш, хем нямаш хидравлика и спирачки. Съгласен съм с това единствено ако в това време си натиснал педала на съединителя. Когато спускаш на скорост, силата на земното притегляне движи буталата а не изгарянето на гориво, а това е достатъчно условие за спирачки и хидравлика.
                        Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                        ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                        ex Alfa 156 1,9 JTD
                        ex Alfa 75 1,8

Comment

• Що не го пробвате на практика......разсъждавате ми на теория.....тогава ще говорим......какво работи и кво не, при спряно ел. захранване.....особено при по новите модификаций......

---------- Post added at 16:45 ---------- Previous post was at 16:36 ----------

Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
                          Хем си на скорост и се спускаш, хем нямаш хидравлика и спирачки. Съгласен съм с това единствено ако в това време си натиснал педала на съединителя. Когато спускаш на скорост, силата на земното притегляне движи буталата а не изгарянето на гориво, а това е достатъчно условие за спирачки и хидравлика.
                          )).Хайде спусни Шипка или Петрохан с изключен двигател....със съединителя си прави каквото искаш.....натискай го, отпускай го......след това ще си говорим....
                          п.п....не е лошо да четем това което съм написал.....а не да разсъждаваме първосигнално.....

Comment

• Каква практика бе човек, говориш все едно никога не си сядал зад волана...тя жена ми е по-наясно с управлението на системите на двигателя. Опитваме се тука да ти обясним нормално без да ти се подиграваме елементарни неща които всеки себеуважаващ се мъж който има малко технически познания ги знае ама не, горивото движело буталата и мотора не се движел като врътнеш ключа. Така да бъде! И да, бих се спуснал и от луната даже ако има път оттам без капка гориво и само със силата на земното притегляне.
                            Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                            ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                            ex Alfa 156 1,9 JTD
                            ex Alfa 75 1,8

Comment

• Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщение
                              Много елементарно работи - не горенето движи буталата, а коляновия вал ги движи. Той е задвижен от въртенето на джантите на колата, стига да е на скорост колата да караш по надолнище. Двигателя има абсолютно същите способности да върти хидравличната помпа и да имаш хидравлика, както и да създаде вакуум по един или друг начин, в зависимост от това бензин или дизел е, за да имаш спирачки каквито по принцип имаш, изобщо не го брига, че в цилндрите не постъпва гориво.
                              Това е логично.....НО........и на теб ще ти кажа ходи се спусни по тоя начин......и след това ще коментираме....

---------- Post added at 16:57 ---------- Previous post was at 16:48 ----------

Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
                              Каква практика бе човек, говориш все едно никога не си сядал зад волана...тя жена ми е по-наясно с управлението на системите на двигателя. Опитваме се тука да ти обясним нормално без да ти се подиграваме елементарни неща които всеки себеуважаващ се мъж който има малко технически познания ги знае ама не, горивото движело буталата и мотора не се движел като врътнеш ключа. Така да бъде! И да, бих се спуснал и от луната даже ако има път оттам без капка гориво и само със силата на земното притегляне.
                              Не четеш......а се хващаш за първичното.....пусни жена ти по надолнището и гледай сейра.....няма какво повече да споря...а подигравката е признак на безсилие в спора.....
                              Много ясно, че мотора може да се движи без контакт на скорост по нанадолнище....ама какво става???.....ходи се пусни и ела ми кажи.......
                              п.п....спора е едно, а дали съм прав е съвсем друго нещо....просто ми докажи, че не е така....другото е бля, бля...

---------- Post added at 17:04 ---------- Previous post was at 16:57 ----------

Ето от къде тръгна спора.....http://clubalfaromeo.com/forum/showp...postcount=1455
                              ......кажете, къде греша......няма лошо...другото е последствие.... и всеки си говори за това, което си мисли без да е вникнал в разговора.....

Comment

• Става това, че са налице всички условия за нормално движение и работа на автомобила. Имаш ток, имаш хидравлика (освен ако не е електрическа), имаш вакуум за спирачките и това е! Карал съм много пъти така, не е като да не съм го изпробвал. Няма да ти работят единствено системите за подпомагане на спирането и поднасянето (ако има такива) а ако врътнеш на контакт но нямаш гориво ще ти работи абсолютно всичко!
                                Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                                ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                                ex Alfa 156 1,9 JTD
                                ex Alfa 75 1,8

Comment

Working...
                                X